Zeeziek - Reisverslag uit Victoria, Seychellen van Renske Cloosterman - WaarBenJij.nu Zeeziek - Reisverslag uit Victoria, Seychellen van Renske Cloosterman - WaarBenJij.nu

Zeeziek

Blijf op de hoogte en volg Renske

24 November 2015 | Seychellen, Victoria

En we liggen in de Seyschellen! Een super plek met groene bergen en een super chille atmosfeer! Tot nu toe erg naar mijn zin. Veel gewerkt in de bookhold, waar we de dozen vol boeken bewaren. Ben nu deel van het team dat daar werkt. Veel werk, want de mensen hier kopen heel veel. Soms tot 1 of 2 uur in de ochtend doorwerken...Morgen is alweer onze laatste dag en dan varen we naar Mauritius. Ik ga morgen door de hoofdstad (meer een dorpje ) Vicoria wandelen en voor bepaalde plekken bidden. Ben benieuwd naar de mensen die we gaan ontmoeten.

Onze reis was anders minder chill. Het moment dat we de haven in Colombo uitvaarden begon het mega hard te waaien. In eerste instantie tof, deed mij even denken aan thuis. Wind, regen, kou. Later die middag hoorden we dat het wel bijzonder was dat we de haven iut mochten varen. Bleek nou, de wind werd zo heftig dat de schepen die de haven in wilden varen en onze plek zouden innemen door de sterke wind de haven niet in mochten en net erbuiten voor anker moesten. Wij waren net op tijd en hadden dus geen vertraging met het vaarschema. Wat een zegen! We hadden namelijk een 6 daagse zeereis voor de boeg.
Een ander nadeel was dus ook het rollen van het schip. Na 3 weken stil te hebben gelegen was de beweging in eens erg veel en binnen no time lag de lobby vol met mensen, dekens en plastic zakken. Overgeven is namelijk een van de leuke dingen van zeeziek zijn.
Mijn lichaam vond het ook niet zo leuk en mijn avondeten, dat bestond uit geroosterde boterham met honing, kwam er na 10 minuten weer uit. Jep, ik was zeeziek. Maar ik ben heel blij dat het niet zo erg was als anderen. Ik word vooral erg moe en kan me niet meer concentreren op het werk. En dan moeten werken in de bookhold helpt dan ook niet. Ik heb dan ook maar weinig daar gewerkt.

Zo, dit is even heel kort een update.
De rest komt eraan :)

• 25 November 2015 - 12:39

Wim En Ria Blankenburgh:

Hoi Renske.

Ik gaf aan op facebook "ik vind leuk". Maar het is helemaal niet leuk als je zeeziek bent.
    Veel sterkte met de reizen waar het schip veel heen en weer gaat.

We genieten van je reisverslagen. Ons gebed is ook voor jou. We bidden om Gods nabijheid voor bescherming en ook met al het werk wat je doet.

We wensen je een goede vaart!!!

Wim en Ria blankenburgh